Är ditt hår Hydrofobt eller Hydrofilt?

Hårologi betyder ”läran om håret” Utifrån kunskapen om hårets uppbyggnad kan vi kategorisera hår som antingen HYDROFILA eller HYDROFOBA. Dessa två begrepp säger oss något om hårets förmåga att dra till sig fukt.

Ditt hår är Hydrofobt: fuktavstötande, det innebär att ditt hårs förmåga att på egen hand att dra till sig nödvändig fukt är nedsatt och därför behöver tillföra extra fukt ( fettsyror) grovt, hårt hår, sprött hår som är svårt att forma ”hår som lever sitt egna liv” 

Ditt hår är Hydrofilt: Fuktälskande det innebär att ditt hår har öppna fjällskikt och har därmed sämre förmåga att stänga ute fukt. Håret behöver därför stärkas med aminosyror (Protein) och få hjälp med att stänga fjällskiktet tunna fina hårstrån med öppna fjällskikt och låg styrka. Håret blir lätt platt och trasslar sig vid tvätt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: